X
FÅ ET GAVEKORT* PÅ 50 KR.
VED KØB OVER 799 KR!

FÅ VORES NYHEDSBREV MED ALLE VORES GODE TILBUD DIREKTE I DIN MAIL-BOKS.
SKRIV DIN MAILADRESSE LIGE HER:

TILMELD:

*se betingelser under handelsbetingelser

  Følg os på facebook

PlanteLeksikon

A-vitamin er god til behandling af tør, kløende, irriteret og skællende hud. A-vitamin mindsker rynkedannelser.
Abrikoskerneolien er nærende, rensende, fugtgivende og sårhelende. Virker som en antioxidant og virker anti-inflammatorisk. Abrikoskerneolie består næsten udelukkende af essentielle fedtsyrer og er  meget rig på gammalinolensyre (GLA). Abrikoskerneolie tåles godt af alle og har en formidabel fugtighedsbevarende virkning. Det mærkes, at olien styrker og øger hudens spændstighed og elasticitet.
Latinsk navn: Prunus Armeniac.
Agerpadderok bidrager til hurtig reparation af ødelagt bindevæv. Den virker adstringerende og opstrammende. Forbedrer og styrker ligeledes hudens elasticitet. Latinsk navn: Equisetum Arvense Extract.
AHA-frugtsyrer stammer blandt andet fra vindrue, ananas, passionsfrugt, kamille og blåbær. Disse frugtsyrer har en fantastisk positiv virkning på alle hudtyper. AHA opløser og fjerner døde hudceller. Når de døde hudceller fjernes, kommer huden til at fremstå strålende frisk og sund, og hudens naturlige teint vender tilbage. Udover fjernelsen af døde hudceller, virker de naturlige frugtsyrer også som det mest effektive i bekæmpelsen af rynker, idet frugtsyrerne fylder fugtcellerne op og effektivt udsætter hudens ældning. AHA er forkortelse for Alpha Hydroxy Acid.
Alfalfa også kendt som lucerne og tilhører ærtefamilien. Alfalfa mindsker hævelser.
Aloe Vera-gelen er nyttig ved alle hudlidelser - lige fra tør hud til uren hud, bumser og eksem, fordi den lindrer og virker adstringerende. Aloe Vera har en dobbeltvirkning. Den er på den ene side sårhelende og antiseptisk. På den anden side virker Aloe Vera adstringerende/opstrammende og er en virkelig fremragende naturlig fugtighedsgiver. Latinsk navn: Aloe Barbadensis Leaf Juice.
Ananas giver peeling-effekt og indgår som en del af AHA-frugtsyre-komplexet, hvor den hjælper huden til at afstøde de døde hudceller. Ananas får huden til at stråle, giver en forbedret blodcirkulation og en flot teint. Er yderligere god mod eksempelvis eksem, fiskehud og psoriasis, hvor afstødelsen af døde hudceller foregår alt for hurtigt, og hvor huden ikke selv kan nå at skille sig af med de døde hudceller. Latinsk navn: Ananas Sativus Extract.
Appelsin er antiseptisk og rensende for huden. Den styrker hudens forsvar ved at tilføre bl.a. C-vitamin i naturlig form. Virker ydermere opstrammende og er rigtig god til fedtet hud. Latinsk navn: Citrus Aurantium Dulcis Extract.
Arganolie er verdensberømt for sin antioxiderende virkning. Arganolie er den planteolie i verden, der har det højeste indhold af E-vitamin. Olien virker helende, fugtgivende og nærende. Latinsk navn: Argania Spinosa Kernel Oil.
Arnica er meget betændelseshæmmende og sammentrækkende. Arnica er  velegnet i anti-rynkecremer, hvor den virker opstrammende, men bruges også i Mellisa-salver til at mindske hævelser og rødme fra slag, stød og blå mærker, hvor Arnica hurtigt får en hævelse eller et blåt mærke til at gå over. Arnica har ligeledes en god virkning i vores anticellulit-produkt, hvor den kraftigt øger blodcirkulationen. Latinsk navn: Arnica Montana Extract.
Asiatisk vandnavle heler hurtigt sår. Har en infektionshæmmende virkning. Benyttes ofte til pleje af særligt tør, rød, kløende eller irriteret hud såsom eksem, psoriasis o. lign. Latinsk navn: Centella Asiatica Extract.
Avokadokernesmør/ uforsæbbar avokadoolie inde i avokadoen sidder en stor, rund kerne. Denne kerne er naturens rigeste kilde til naturlig D-vitamin. Avokadokernesmørret har en helt unik evne til at gennemtrænge hud-barrieren og virker derfor også i dybden. D-vitamin er fantastisk effektiv i pleje af huden, fordi den tilfører huden D-vitamin og beskytter huden mod for tidlig ældning. Latinsk navn: Persea Gratissima oil unsaponifiables.
Avokadoolien nærer huden og vedligeholder dens spændstighed. Blødgør ru, tør eller skællet hud. Giver lækre bløde og nærende cremer og lotions. Latinsk navn: Persea Gratissima Oil.
B-vitamin er en antioxidant, som styrker både immunforsvar og hud. B-vitamin holder huden ung ved at beskytte den mod de frie radikaler. B-vitaminer oplagres ikke i kroppen, så vi skal hele tiden have det tilført gennem maden eller som kosttilskud. B5-vitamin styrker håret og B3-vitamin styrker selv de fineste blodkar i hovedbunden og tilfører dem næring.
Bivoks virker meget beskyttende, blødgørende og nærende for huden. Latinsk navn: Cera Alba.
Blåbær er god til skøre kapillærer. Undersøgelser har vist, at blåbær virker styrkende på de små fine blodkar i huden og nedsætter risikoen for blodsprængninger. Latinsk navn: Vaccinium Myrtyllius Extract.

Boragofrøolie / hjulkrone Indeholder store mængder GLA. GLA er en naturlig fedtsyre, som beskytter huden og holder den sund og spændstig.
Latinsk navn: Borago Officinalis Seed Oil.

Bromelin er et enzym, der virker anti-inflammatorisk. Det opløser og fjerner døde hudceller. Anvendes fx i skælshampooen for at afhjælpe skældannelsen og stimulere hovedbunden. Bromelin er god til pleje af meget rød, tør, kløende eller skællet hud, som fx psoriasis eller eksem. Latinsk navn: Bromelain

C-vitamin hjælper huden til at bevare sin elasticitet og styrker dens immunforsvar ved at tilføre huden antioxidanter. De hindrer de frie radikaler i at lave tværbindinger i hudvævet, hvilket gør huden stiv og uelastisk. C-vitamin skal også være til stede for at huden kan danne collagen, som holder sammen på cellerne. C-vitaminer er nødvendig for hurtig heling af sår samt at undgå arvæv. Latinsk navn: Ascorbinsyre.

Chili virker mildt bedøvende, forøger blodtilførslen til huden og hjælper derved med at forbedre blodomløbet. Tilmed hjælper det til at forøge strømmen af næringsstoffer og fjerne affaldsstoffer. Latinsk navn: Capsicum Frutescens fruit Extract.

Citronsaft eller ren, koldpresset citronolie virker antiseptisk og bakteriedræbende og kan derfor med god virkning anvendes i hudprodukter mod bumser, uren hud og akne. Citron indeholder frugtsyrer, som fremmer afstødelsen af døde hudceller og virker fremmende på ny celledannelse. Citron opbygger hudens evne til at danne elastin og collagen og styrker hudens små kapillærer, idet citron har et højt indhold af bioflavonoider. Citron er yderligere en rigtig god antioxidant, der virker forfriskende og opstrammende for huden. Latinsk navn: Citrus Medica Limonum Extract.

Citronmelisse virker desinficerende, sårhelende og kløestillende. Dræber den virus, som giver forkølelsesår, helvedesild og skoldkopper. Den virker ydermere meget kløestillende og let smertelindrende. Latinsk navn: Melissa Officinalis Extract.

D-vitamin er fantastisk effektiv i pleje af huden, og avokadoens kerne er naturens rigeste kilde til naturligt d-vitamin. Både avokadokernesmør og uforsæbbar avokadokerneolie tilfører huden d-vitamin, der beskytter huden mod for tidlig ældning. Smør og olie fra avokadokernen har en helt unik evne til at gennemtrænge hudbarrieren og virker derfor også i dybden. Latinsk navn: Persea Gratissima oil unsaponifiables.

E-vitamin er en stærk antioxidant, der virker meget nærende, blødgørende og fugtgivende for huden, samtidig med at den forbedrer hudens elasticitet og spændstighed. Ydermere sikrer E-vitamin, at nærende og blødgørende planteolier ikke harskner. Latinsk navn: Tocopherol Acetate.

Fugtkoncentrat holder på hudens fugt. Latinsk navn: PCA & Allantoin & Glucose & Aminoacids & Urea & Lactic acid.

Granatæbleolien er fyldt med antioxydanter, der medvirker til at oprette et ung¬dommelige udseende samtidig med at den fugter og blødgør huden. Latinsk navn: Punica Granatum Seed Oil.

Grøn te har et højt indhold af naturligt C-vitamin og rigtig mange antioxidanter, som er så vigtige for at hindre ældning af huden. Grøn Te virker derudover opstrammende og cirkulationsfremmende. Latinsk navn: Camelia Sinensis Extract.

Gurana-plantens er meget adstringerende og cirkulationsfremmende. Gurana indeholder bl.a. koffein, der for huden har stimulerende og toniserende egenskaber. Latinsk navn: Paulina Cupana Extract.

Gulerod indeholder karotin og pro-vitamin A, som beskytter og styrker huden. A-vitamin mindsker rynkedannelser og beskytter huden mod solens ultraviolette stråler. Karotin øger hudens immumforsvar imod infektioner og modvirker hudens ældningsproces. Karotinerne er effektive til pleje af irriteret hud og ved egentlige hudsygdomme. A-vitaminet beskytter cellemembranerne og andre strukturer i cellerne fra de skader, som de frie iltradikaler kan forårsage. A-vitamin er en stærk antioxidant, der hindrer en ukontrolleret iltning i cellerne. Gulerodsolie hindrer tør, irriteret hud, men også akne. Latinsk navn: Daucus Carota Sativa Extract.

Hestekastanie er først og fremmest adstringerende og betændelseshæmmende. Hestekastanie er helt uvurderlig til brug i virkningsfulde antirynke-cremer, hvor ekstrakten dokumenterbart reducerer rynker. Dette skyldes indholdet af specielt tanniner. Latinsk navn: Aesculus Hippocastanum Extract.

Hibiscus virker vitaliserende og foryngende. Den styrker hudens elasticitet og tonus. Latinsk navn: Hibiscus Sabdariffa Extract.

Hvedekimsolie har stort indhold af antioxidanter og E-vitamin, som virker meget hudnærende og blødgørende. Hvedegluten bruger vi i Melissas shampoo'er, hvor det giver en balsameffekt. Latinsk navn: Triticum vulgare Oil. 

Ingefær er meget cirkulationsfremmende. God i cellulitis-produkter, hvor de kolde områder på balder, lår og mave bliver varme i kraft af dens blodgennemstrømmende virkning. Ingefær virker også infektionshæmmende og antiseptisk. Latinsk navn: Zingiber Officinale Extract.

Johannesurt / Perikon virker beroligende, varmende og har fremragende antiseptiske egenskaber. Latinsk navn: Hypericum Perforatum Flower Extract.

Jojobaolie har en bemærkelsesværdig lighed med hudens eget fedt, hvilket gør olien glimrende til brug i cremer. Den tillader huden at ånde og gør samtidig huden blød, glat og mere elastisk. Latinsk navn: Buxus Simmondsia Chinensis.

Jordbær virker adstringerende og opstrammende. Latinsk navn: Fragraria Vesca Extract.

Kakaosmør virker nærende, fugtgivende og blødgørende. Latinsk navn: Theobroma Cacao Butter.

Kamille-ekstrakt er god til sart, kløende, rød og irriteret hud. Er mild og lindrende på al slags hud, navnlig sart hud. Latinsk navn:  Chamomilla Recutita Extract.

Kokos slår vand og olie sammen, så det bliver som en nærende lotion. Latinsk navn: PEG-7 Glyceryl Cocoate.

Lægeburre virker mod irriteret og inflammeret hud. En god fugtgiver. Latinsk navn: Arctium Majus Root Extract.

Lægekulsukkerrod er meget fugtgivende og modvirker tør hud. Latinsk navn: Symphytum Officinalis.

Lægestokrose virker lindrende, beroligende og anti-inflammatorisk. Latinsk navn: Althaea Officinalis Extract.

Lanolin minder om menneskets hudfedt. Den virker nærende, fugtgivende og blødgørende. Latinsk navn: Lanolin.

Lavendel virker afstressende, opfriskende og nærende for huden. Latinsk navn: Lavandula Angustifolia Extract.

Løvefod virker opstrammende på huden, mindsker hudsprængninger. Køler og genopbygger slap og træt hud. Latinsk navn: Alchemilla Vulgaris Extract.

Mango virker cellefornyende og er en god antioxidant. Latinsk navn: Mangigera Indica Extract.

Marietidsel virker opstrammende, rensende, kløestillende og helende. Marietidsel renser huden for giftstoffer, fx fjernes kløen og irritationen fra al slags kløe - også hvis man er kommet for tæt på brændenælder eller har fået et insektbid. Latinsk navn: Silybum marianum Extract.

Morgenfrue er først og fremmest en hud-medicin, som giver effektiv behandling af de fleste mindre hudlidelser. Morgenfrue virker antiseptisk. Planten styrker kapillærerne, hvilket forklarer dens effektivitet mod skrammer, sår og forskellige former for betændelse. Morgenfrue er god til snitsår, hudafskrabninger og sår til rød og betændt hud, mindre forbrændinger og solskoldethed samt bumser og mange andre slags udslæt. Morgenfrue er også effektiv ved bleudslæt og arp og lindrer ømme brystlidelser, f.eks. efter amning. Latinsk navn: Calendula Officinalis Extract.

Olivenolie er god til pleje af tør og fugtfattig hud. Den virker meget nærende og har en helt ideel fedtsammensætning, som styrker huden.
Latinsk navn: Olea Europaea.

Passionsblomst indeholder gode frugtsyrer og indgår i vort AHA-frugtkomplex sammen med vindrue, ananas og kamille.
Frugtsyrer er virkelig gode i hudplejeprodukter, hvor en peelingeffekt ønskes. Frugtsyrerne opløser og fjerner døde hudceller og får huden til at fremstå blød, glat og med en flot teint. Latinsk navn: Passiflora incarnata Extract.

Radise virker rensende, helende og antiseptisk. Radise har en sammentrækkende effekt på huden, hvilket gør planten god i cremer, hvor huden ønskes strammet op. Latinsk navn: Capsicum Frutescens fruit Extract.

Rød te/Rooibush indeholder store mængder naturlige antioxidanter, der beskytter huden mod stress, negativ påvirkning fra solen og forurening.
Latinsk navn: Aspalathus Linearis Extract.

Rose er mildt adstringerende (sammentrækkende) og virker meget blødgørende på huden. Latinsk navn: Rosa Canina & Centifolia & Damascena & Prunus Armeniaca.

Rosmarin indeholder betændelseshæmmende og antiseptiske stoffer, der styrker hudens kapillærer. Rosmarin virker også opstrammende og sammentrækkende. Latinsk navn: Rosmarinus officinalis.

Salvie-ekstrakt virker antiseptisk, bakteriedræbende, rensende og beroligende for huden. Latinsk navn: Salvia Sclarea Extract.

Shea-smør/smørtræ udvindes af shea-træets nødder og indeholder blandt andet E-vitamin, karotin og allantoin. Shea-smør virker helende, beskyttende, blødgørende, solbeskyttende og mindsker udtørring af huden. Shea-smør har også en sammentrækkende, opstrammende og cirkulationsfremmende effekt.
Latinsk navn: Butyrospermum parkii.

Sojabønner indeholder protein, lecitin, vitaminer og mineraler. Indeholder også alle B-vitaminerne samt E-vitamin. Latinsk navn: Soja Seed Extract.

Solsikkeolie nærer og øger hudens spændstighed og elasticitet. Latinsk navn: Helianthus Annuus Seed Oil.

Squalane er god ved problemhud, såvel som ved tendens til eksem eller psoriasis. Squalane udgør en naturlig bestanddel af huens fedt og virker derved beskyttende og blødgørende. Latinsk navn: Squalane.

Timian virker antiseptisk, stimulerende og rensende. Latinsk navn: Squalane.

UV-filter modvirker rykkedannelse og solens ældning af huden. Latinsk navn: Isoamyl p-Methoxicinnamate.

Vindrue virker adstringerende, blødgørende, kølende og beskyttende. Vindrue indgår bl.a. i Mellisas AHA-frugtsyrekomplex, hvor den er med til at opløse døde hudceller, som gør huden grå og trist at se på. Latinsk navn: Vitis Vinifera Extract.

Vitaminerne A, B, C og E tilfører huden næring og antioxidanter, som øger hudens elasticitet og sinker aldrings-processen.
Latinsk navn: PEG-40-hydrogenated Castor Oil, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Linolenic Acid, Oleic Acid, Linoieic Acid.

Yucca virker adstringerende, infektionshæmmende og bakteriedræbende. Latinsk navn: Yucca Schidigera.


Køb for 800 kr. og få et gavekort på 50 kr.

Køb for 800 kr. og få et gavekort til shoppen på 50 kr. til næste gang du handler hos os.

Gavekortet bliver sendt i pakken sammen med din bestilling.

Når du skal bruge gavekortet skal hele beløbet bruges på en gang, og gavekortet kan ikke udbetales til kontanter.

Klik og få et gavekort